ȘCOALA GIMNAZIALĂ „TUDOR SEGARCEANU”GOICEA

CARACTERIZARE

Adresa unităţii:  Comuna Goicea, judeţul Dolj, Cod  207305, Tel: 0251/256 353

SCOALA PROFESIONALA VALEA STANCIULUI

Unitatea şcolară aparţine unei comunităţi dintr-o străveche aşezare rurală, localizată în partea de sud a judeţului Dolj, în Câmpia Olteniei, pe malul drept al Jiului, la 50 de km depărtare de oraşul Craiova. Localitatea are în prezent o populaţie de aproximativ 6200 de locuitori şi a fost atestată documentar încă din sec. al XVI-lea.

Şcoala Gimnaziala Sadova a funcționat la început într-o clădire construită în anul 1889.

În localitatea Sadova funcționează din 1960 scoala din centru. În componenta Scolii Sadova figureaza si structurile Piscu Sdovei si Raieti.

În oraşul Bechet - situat în sudul judeţului Dolj, port la Dunăre şi punct de trecere a Frontierei de Stat spre Bulgaria – prima unitate de  învăţământ datează din anul 1853. În anul 1894 a fost construit un alt local de şcoală, local în care funcţionează în prezent Şcoala Primară Bechet, după reabilitarea lui prin Banca Mondială, în anul 2003.

Scurt istoric al localităţii şi şcolii din Negoi

Localitatea Negoi ar exista încă din  , aşa cum este menţionat într-un     document al Academiei române din anul 1816. /7. Pe atunci satul se numea Urâți și aparținea mănăstirii Vierosi.  Localitatea este situată la 15 km de gara Băilești și la 75 km sud-vest de Craiova. Terenul său este un podiș numit Măgura-Cârstei.

PREZENTAREA COMUNEI BISTRET

Comuna Bistreţ  este  situată  la aproximativ 70 km de Craiova si a fost  infiinţată  prin legea administrativă  din 31 martie 1864. A fost constituită  din satele : Bistreţu Nou, Plosca , Bistreţu Vechi si Brânduşa ( Cârcota).

Aşezarea . Localitate de frontieră , aşezată in sudul judeţului Dolj , in Cămpia Băileştiului , la 70 de km de municipiul Craiova.

ŞCOALA GIMNAZIALĂ CÂRNA

 

Comuna Cârna este situată în partea sudică a ţării, în Regiunea de dezvoltare sud-vest Oltenia.

Conform aspectului teritorial – administrativ este o comună de sine stătătoare formată din comuna Cârna.

LICEUL TEORETIC „C. BRÂNCOVEANU”, Dabuleni, Dolj

Localitatea Dăbuleni este aşezată pe malul stâng al Dunării, la o distanţă de 80 de kilometri sud de municipiul Craiova, reşedinţa judeţului Dolj.

Are o populaţie de aproximativ 14.000 de locuitori, ocupaţia de bază fiind agricultura.

Liceul Tehnologic ,, Petre Baniță,, este situat în partea de sud - est a județului Dolj, pe D.N. 57 , în localitatea Călărași, care  se află la 40 de km de Corabia și la 72 km de Craiova , într-o zonă de câmpie, pe valea Dunării, la o distanță de numai 8-10 Km de fluviu care ne desparte de țara vecină, Bulgaria.

Colegiul Tehnic “Ştefan Milcu” Calafat urmăreşte să asigure premisele necesare  dezvoltării unui sistem de învăţământ modern, de calitate, deschis, axat pe promovarea valorilor democraţiei europene.

  • Site Counter:591,297