SCOALA GIMNAZIALA BISTRET, DOLJ

PREZENTAREA COMUNEI BISTRET

Comuna Bistreţ  este  situată  la aproximativ 70 km de Craiova si a fost  infiinţată  prin legea administrativă  din 31 martie 1864. A fost constituită  din satele : Bistreţu Nou, Plosca , Bistreţu Vechi si Brânduşa ( Cârcota).

Aşezarea . Localitate de frontieră , aşezată in sudul judeţului Dolj , in Cămpia Băileştiului , la 70 de km de municipiul Craiova.

Vecini . In partea de est si nord –est , comuna Goicea ; la sud – fluviul Dunărea ; la vest , comuna Catane , iar la nord  , comunele Urzicuţa si Afumaţi.

Relieful . Câmpia Băileştiului are o altitudine de 15-20 m , acoperită cu dune de nisip. In sudul comunei se află Movila Cărăvanul si dune de nisip in lungul Dunarii .

Hidrografia . Fluviul Dunărea este graniţa naturală dintre România si Bulgaria si se afla in sudul comunei Bistreţ . Lacul Bistreţ si Balta Călugareni sunt doua lacuri naturale cu o flora si o faună deosebită .

Comuna Bistreţ este alcatuită din patru sate : Bistreţu Nou ,Bistreţ , Plosca si Brânduşa.

Evoluţia demografică.In anul 1892 , comuna avea o populaţie de 2787 locuitori , in anul 1912- 4086 de locuitori ; in anul 1956- 7352 de locuitori ; in 1966 – 6942 de locuitori ; in 1977- 6477 locuitori ; in 1992 – 4719 locuitori . Conform recensământului din anul 2002 in comuna Bistreţ locuiau 4571, iar la ultimul recensamant national (2012) in Bistret locuiau 4200 de persoane , iar suprafaţa totala a comunei era de 12241 ha.

                                                                                                                                               

PREZENTAREA SCOLII GIMNAZIALE BISTRET

 

                          Şcoala Gimnazială Bistreţ  este situată  langa DN 55 A Calafat – Bechet si a fost construită  in 1976 , structurată  pe doua nivele , dispunând de 4 săli de clasa la parter si 4 la etaj , un laborator de informatică  si o bibliotecă .

 Structura –Terena fost infiintată in anul 1928 si  este situată  lângă  DN 55 A Calafat – Bechet are invăţământ primar si clădirea a fost reabilitată in anul 2012 printr-un proiect POSDRU . Clădirea are 6 săli de clasă , un laborator de informatică , o sală de sport , centrală termică .

Structura Bistreţu Nou –a fost infiinţată in anul 1929 si este situată  langa DN 55 A Calafat – Bechet invăţământ preşcolar si primar are 3 săli de clasă , centrală termică.

Gradiniţa cu program normal Bistreţ funcţionează intr-o clădire ce datează din anul 1959 si care se află in administrarea Consiliului Local Bistreţ . Are 3 săli de clasă si o cancelarie.

Gradiniţa cu program normal Plosca a fost infiinţată in 1972 si a fost reabilitată complet in urma inundaţiilor din anul 2006, cu sprijinul Mitropoliei Olteniei.  Are 1 sală de clasă, 1 sală de mese  si 1 sală de joacă .

Şcoala Gimnaziala Bistreţ  dispune de microbuz şcolar cu ajutorul căruia sunt transportaţi elevii pe traseul Bistreţ- Plosca – Brânduşa ( 7 km) si retur , atât dimineaţa cât si la prânz după terminarea orelor de curs. Transportul elevilor se face cu profesor insoţitor conform graficului stabilit la inceputul anului şcolar .

La Grădinița cu Program Normal BistretStructură Bistretu Nou a funcționat permanent 1 grupa combinata de preșcolari, cu un efectiv total variind între 20 -30 de copii.

La Grădinița cu Program Normal BistretStructură Plosca  a funcționat permanent 1 grupa combinata de preșcolari, cu un efectiv total variind între 20-30 de copii.

La Grădinița cu Program Normal Bistret – Structură Centru au funcționat permanent 3 grupe de preșcolari, cu un efectiv total variind între 40-70 de copii.

ACTIVITATILE ELEVILOR

  • Proiectul Let’s do it, Danube!, parte a miScArii sociale naTionale Let’s do it, Romania!
  • Proiect local: “ocrotim natura”
  • Concursul pe teme de protectie civila, « Cu viata mea apar viata
  • Proiect : incurajarea  Consumului  de fructe si legume

 

 

 

  • Site Counter:595,272