Știri

01.15.2020 Va anuntam un nou proiect, dedicat pentru ceea ce se intampla in Australia. In urma incendiilor forestiere, au murit oameni si un numar foarte mare de animale neprotejate. Invitam elevii din cadrul retelei sa isi arate atitudinea fata de ceea ce se intampla in Australia cu desene, colaje, eseuri si altele! Va rugam sa impartasiti ce ati facut pe site in proiectul AUSTRALIA ÎN FLOCURI

În perioada 25-26 ianuarie a avut loc in Craiova, la sediul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, un curs de formare pentru psihologi și profesori consilieri școlari la școli din județul Dolj. Scopul acestui curs a fost sa-i pregătească pe acești specialiști să devină sprijin pentru posibilele victime ale evenimentelor dezastruoase.

16.01. - 17.01. 2017 - S- a desfășurat o sesiune de instruire pentru managementul școlii și persoanalul administrativ al scolilor la hotelul Plaza Lake, la Rojiste, în județul Dolj. Cei 20 de participanți din cele 10 școli implicate în rețeaua scolilor sigure au învățat cum să planifice acțiunile în caz de dezastre și să gestioneze resursele umane pentru care sunt responsabile. 

Între 21 și 23 septembrie 2017, Asociația Vasiliada a implementat Concursul Național de la Rojiste,
județul Dolj. 30 de voluntari din 10 școli din județul Dolj, însoțiți de conducerea cluburilor, au participat la exerciții teoretice și practice pentru a-și verifica cunoștințele și abilitățile în gestionarea situațiilor de criză ca dezastru, accidente, catastrofe.

29.05.2017-14.06.2017 . Un membru al echipei de proiect a participat la vizite de monitorizare ale celor 20 de cluburi de voluntari din cele 10 școli implicate în proiect.

 14-16 Februarie a.c.. - La Rojiste, jud Dolj s-a derulat cel de al curs pentru 20 de profesori care vor deveni resurse metodice pentru scolile implicate in proiect. Ei au invățat cum să pregăteasca metodologii în școli ca să reacționeze în caz de dezastru.

16.01.2017 - 17.01.2017. - O sesiune de training a avut loc pentru managementul și personalul administrativ la Plaza Lake hotel, la Rojiște, șudețul Dolj. Cei 20 participanți din cele 10 școli implicate în proiect  au învățat cum să planifice acțiuni în caz de dezastru și cum să gestioneze resursele umane de care sunt responsabile

12-14 Februarie a.c.. - La Rojiste, jud Dolj s-a derulat primul curs pentru 20 de profesori care vor deveni resurse metodice pentru scolile implicate in proiect. Ei au invățat cum să pregăteasca metodologii în școli ca să reacționeze în caz de dezastru.

 

In perioada 12-15 Ianuarie a.c., la Rojiste a avut loc un program de Formare de Fomatori pentru 20 de profesori din cadrul a 10 scoli din judetul Dolj. In urma cursului profesorii vor dobândi abilități care le permit să devena coordonatori ai cluburilor de voluntari in cadrul carora vor face 70 de ore de instruire teoretica si practica cu grupe de 16 elevi.

In perioada 07-08.10.2016. in Belogradchik, Bulgaria a avut loc cea de-a doua reuniune internațională a experților în cadrul proiectului, "Reteaua Scolilor Sigure"; scopul acestei intalniri a foat acela de a aproba setul metodologic si materialele educationale realizate in cadrul proectului.  La întâlnire au participat 20 de experți din Bulgaria și România în domeniul educației, protecției împotriva dezastrelor și accidentelor, precum și psihologi. Forumul a examinat materialele detaliate și după unele ajustări, acestea au fost aprobate.

Pagini

  • Site Counter:595,271