Liceul ”Sfinții Kiril și Metodii“ - Vidin

Adresă: 3700 Vidin, str. ”Gorazd ” № 23

Telefon: 094/606 157, 094/600 621

e-mail: sou6_vd@abv.bg 

https://www.facebook.com/sou6.vd

www.kirilimetodii.com

Liceul ”Sfinții Kiril și Metodii“ – Vidin este o unitate de învățământ bogată în tradiții. Este înființat în anul 1885 ca o școală primară modestă, trece prin diferite etape în dezvoltarea sa și devine una dintre instituțiile educaționale renumite și de vârf în zonă.

În anul 1985 școala își deschide porțile pentru elevii talentați în domeniul artelor plastice. În anul 1989 a fost deschisă o clasă de muzică, iar în anul 1993, au fost acceptați primii elevi la profilul coregrafie. De-a lungul timpului, profesorii cu înaltă calificare, bine pregătiți lucrează în școală,  pentru care, de bază este dorința lor de a se îmbunătăți.

Tinerii talentați ai școlii au peste 80 de participări pe an la diverse evenimente. Tradiționale sunt concertele de Crăciun și de primăvară, precum și concertul pentru patronul școlii din data de 11 mai. Există expoziții ale elevilor din clasele de arte, dedicate diverselor aniversări și sărbători.

Elevii profilului muzical pot studia toate tipurile de instrumente clasice, instrumente folclorice, precum și cântece populare și canto.

Ziarul "6" este publicat periodic în școală, unde sunt prezentate cele mai bune realizări ale elevilor.

O atenție deosebită este acordată fanfarei și majoretelor. Nu sunt doar mândria noastră, ci și una dintre emblemele orașului.

Participarea noastră la diverse proiecte este în creștere. Ele creează oportunități de îmbogățire a cunoștințelor, de dezvoltare a contactelor și de o mai mare stimă de sine pentru elevii care au făcut populară cultura bulgară în Europa.

Fiecare manifestare a elevilor se desfășoară la un nivel extrem de ridicat. Pe scenă se întâlnesc perfecțiunea și eleganța încorporate în cântece, muzică și dansuri. Acesta este un mesaj pentru viitorul pe care l-am îmbrățișat cu entuziasm și cu convingerea că echipa de creație din școală va continua să consacre și să dezvolte talentele tinerilor cu o bogăție de spirituală care să-i facă capabili să se orienteze în prezent și pentru a face față provocărilor din timpul dinamic în care trăim.

 

 

VOLUNTARY CLUBS

Voluntary club "Rescuer 6" with leader Venera Mladenova and voluntary club "Volunteer 6" lead by  Alexander Petrov.

    

  • Site Counter:595,266