Școala gimnazială” Ivan Vazov” – Berkovitsa

 

 Adresă: 3500 Berkovisaa, str. Ashiklar № 1                                           

Telefon: 0953/ 88 028 ,    0887660602             

Е-mail: ou_ivan_vazov@abv.bg

http://ouvazov.com

https://bg-bg.facebook.com/ОУ-Иван-Вазов-гр-Берковица

Școala nr. III ”Ivan Vazov”, din orașul Berkovitsa își deschide porțile la 1 septembrie 1969.

Școala apare într-un moment în care Berkovitsa devine locul preferat pentru a trăi al oamenilor din satele înconjurătoare, perioadă în care populația orașului crește în mod constant.

Inițial, școala este adăpostită în clădirea liceului Dr. Ivan Panov, unde elevii studiază într-un regim cu două schimburi. În februarie 1973, școala dobândește o clădire proprie.

În istoria sa de 48 de ani, a fost domeniul de performanță profesională a unora dintre cei mai buni profesori din oraș, iar absolvenții săi trăiesc și lucrează în multe locuri din întreaga lume.

În anul școlar curent avem 214 de elevi în 11 clase, de la clasa I la clasa a VIII-a și 18 copii în grupul pregătitor.

Activitatea generală a cadrelor didactice se concentrează asupra:

  • formarea conștientizării reacției față de procesul de învățare;
  • depășirea manifestărilor de agresiune și de intoleranță față de cei  slabi și diferiți;
  • integrarea reușită a copiilor și a părinților din diferite medii etnice în viața școlară;
  •  accesibilitatea la procesul educațional într-o școală pentru copii cu nevoi educaționale speciale;
  • dezvoltarea abilităților și cunoștințelor  individuale ale adolescenților, stimularea activității creative și gândirea creativă.

Elevii noștri sunt implicați într-o varietate de activități în afara școlii, care au influență asupra lor.

În fiecare an școlar, echipa de ”Tineri pompieri ” din Școala nr. III ”Ivan Vazov” participă în Competiția Județeană și obține premii. În anul școlar 2015-2016 echipa a luat locul II, iar în luna iunie 2013, în stațiunea de pe litoralul bulgăresc Albena, a reprezentat districtul Montana în finala Campionatului Republican.

Pe o perioada de doi ani am fost parteneri în Proiectul ” Prevenție și învățământ – cooperare între autoritățile locale și poliție, destinat școlilor și instituțiilor de învățământ”, finanțat prin Parteneriatele regionale în programul ”Komenski”, în programul ” Învățământ în tot timpul  vieții”, având coordonator Mun. Elblag, oraș Elblag, Polonia.

Din data de 10.11.2015 în școală funcționează Academia de poliție pentru copii. Copiii care participă la aceasta dobândesc cunoștințe despre profesia de polițist, diferitele tipuri de ofițeri de poliție și responsabilitățile lor, principalele atribuții ale poliției și modul în care funcționează. Echipele din cadrul Academiei de poliție pentru copii  învață de la prietenii lor polițiștii, ce înseamnă o crimă, ce înseamnă "vinovăție" și cum se dovedește. Ei înțeleg că poliția, nu numai că dezvăluie infracțiuni, dar că, de asemenea, încearcă să le prevină.

Prin proiectul "Rețeaua de școli  sigure", vedem un nou domeniu de exprimare. Scopul nostru este acela de a arăta tinerilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile sociale, de a-și dezvolta abilitățile de lucru în echipă, abilitățile pentru rezolvarea problemelor și conflictelor, de a-și dezvolta calități precum responsabilitatea, sociabilitatea și leadershipul, necesare pentru a face față provocărilor de astăzi și de mâine.

 

VOLUNTEER CLUBS

 

  • Site Counter:595,269