LICEUL TEORETIC „C. BRÂNCOVEANU”, Dabuleni, Dolj

LICEUL TEORETIC „C. BRÂNCOVEANU”, Dabuleni, Dolj

Localitatea Dăbuleni este aşezată pe malul stâng al Dunării, la o distanţă de 80 de kilometri sud de municipiul Craiova, reşedinţa judeţului Dolj.

Are o populaţie de aproximativ 14.000 de locuitori, ocupaţia de bază fiind agricultura.

Bazele învăţământului din Dăbuleni sunt legate de primele legiuni şcolare, decretate în Legea Regulamentului Organic din 1831. Învăţământul are tradiţie pe plaiurile Dăbuleniului, iar Liceul Teoretic „C-tin Brâncoveanu” continuă această tradiţie. La 15 septembrie 1961 şi-a deschis porţile „Şcoala Medie Mixtă” Dăbuleni, care a luat denumirea de Liceul Teoretic „CONSTANTIN BRÂNCOVEANU” începând cu anul şcolar 1990/1991. În 1980 s-a mutat într-o clădire nouă, devenind Liceu Agricol, apoi în 1990 s-a reînfiinţat în vechea clădire a Şcolii Generale nr. 4.

Prin construirea unui nou local de şcoală, modern, care posedă o bază materială foarte bună, Liceul Teoretic funcţionează, din septembrie 2001, în această clădire.   

La nivelul unităţii, se regăsesc toate structurile învăţământului preuniversitar, de la nivelul preşcolar până la ciclul superior al liceului, fiind şcolarizaţi aproximativ 1000 de elevi (de 3 la 19 ani), coordonaţi şi îndrumaţi de aproximativ 80 de cadre didactice, cu pregătire de specialitate aprofundată prin cursuri de doctorat şi masterat. Din septembrie 2010, Şcoala nr. 3 Dăbuleni a devenit structură a Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu”, Dăbuleni.

 Parteneriate şi proiecte

  • Proiect multilateral Comenius – 11-PM-222-DJ-RO: European students: agents of sustainable development
  •   Proiectul Tineri în confluenţe culturale şi economice româno-bulgare Program PHARE CBC
  •   Proiectul E.Y.Es  BLOG ( European Youth Experiences Trough the building of website and blogs) Program Comenius 1
  • Proiecte şi parteneriate Eco

În inima Saharei Oltene, aşa cum este supranumit oraşul Dăbuleni, nisipurile spulberă speranţele oamenilor care se ocupă cu agricultura, deşertificarea fiind din ce în ce mai pronunţată. Aşa că elevii şi profesorii de la Liceul Teoretic „C-tin Brâncoveanu” nu puteau rămâne indiferenţi la eforturile de refacere şi conservare a mediului înconjurător. La nivelul unităţii s-au realizat: Ecocaravana promotorilor de mediu, Concursul naţional Eco Fun, Şcoala – centru educativ pentru o comunitate ecologică, Think green, live green, Hora pământului, România prinde rădăcini etc. 

La campania naţională de împădurire pe diferite suprafeţe, iniţiată de postul Realitatea TV – România prinde rădăcini – şi desfăşurată la Dăbuleni, au participat 300 de elevi şi cadre didactice de la liceul nostru, aducându-şi astfel contribuţia la protejarea naturii, înţelegând importanţa acţiunilor de ecologizare.

Prin parteneriatele şi proiectele pe teme ecologice desfăşurate de liceul nostru, s-a urmărit dezvoltarea capacităţii de adaptare şi comunicare a elevilor, precum şi responsabilizarea acestora în protejarea şi ocrotirea mediului înconjurător, mai ales că acţiunile au vizat elevii de diferite vârste, de la preşcolari până la liceenii de clasa a XII-a, toţi sperând astfel într-un viitor mai bun şi mai „verde”.

 

 

  • Site Counter:662,995