Comuna CALARASI, jud Dolj

Călărași este o comună în județul Dolj, Oltenia, România, formată din satele Călărași (reședința) și Sărata.

Comuna este așezată în partea de sud a județului, între orașele Bechet și Dăbuleni. Mai precis, comuna se află la 1 km de Dăbuleni și la 7 km de Bechet, pe șoseaua Bechet - Corabia.

Localitatea Călărași se află la 40 de km de Corabia și la 72 km de Craiova. La 1 km sud se află satul Sărata care aparține de comuna Călărași. Ambele sate componente ale comunei sînt compacte, cu ulițe largi, bine delimitate. Localitatea se află în zona nisipoasă din sudul Olteniei. Terenurile agricole sînt irigate din sistemul de irigații Sadova-Corabia, sistem realizat în anii 70, cu ajutorul unor firme din Anglia. Zona fiind nisipoasă, nu este prielnică culturilor cerealiere. Totuși acestea se cultivă în special în zona de vest a comunei precum și în lunca Dunării. Aici crește foarte bine vița de vie.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Călărași se ridică la 5.977 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 6.687 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (98,36%). Pentru 1,56% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (97,93%). Pentru 1,56% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

  • Total Visitors: 47236